Ja patisons ir nomizots un sagriezts, tad to ir grūti atšķirt no kabača. Patisonu un plūmju kompotu var izmantot arī kā piedevu gaļas ēdieniem vai vienkārši uzkodām.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 1 kg nelielu patisonu
  • 1/2 –1 kg nelielu skābu plūmju
  • 1 litrs ūdens
  • 500 g cukura
  • 1 nažgals sāls
  • 5 smaržīgo piparu graudi
  • 2 krustnagliņas
  • 2 cm garš kanēļa standziņas gabaliņš

Pagatavošana

  1. Patisonus un plūmes nomazgā. Patisonus sagriež 2 cm biezās šķēlēs. Mazus patisonus sagriež četrās daļās.
  2. Abus produktus proporcionāli saliek sterilās burkās.
  3. Sīrupam katlā uzvāra ūdeni, pievieno cukuru, sāli, smaržīgos piparus, krustnagliņas, kanēļa standziņu un, nepārtraukti maisot izšķīdina, līdz veidojas cukura sīrups. Cukura sīrupu pārlej burkās pāri patisoniem un plūmēm. Burkām uzliek sterilus vāciņus, liek ūdens peldē un pasterizē atbilstoši izvēlēto burku tilpumam.
  4. Burkām aizgriež vāciņus un atdzesē. Uzglabā vēsā vietā.
  5. Patisonus un plūmes var izmantot kā piedevas pie vistas vai tītara cepeša.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.