Protams, jāņogas visgaršīgākās ir no krūma, kad tās jau mazliet pārgatavojušās, bet ir lieliskas arī ievārījumos kombinācijā ar citām ogām vai augļiem. Iedvesmai - pikanta un aromātiska mērcīte, kas būs interesanta piedeva gaļas ēdieniem.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 1 kg jāņogu
  • 500–800 g sarkanās paprikas
  • 600 g ievārījuma cukura
  • ap 600 g ananasu kompota
  • 70 g čili
  • 1 tējkarote sāls

Liek katlā no kātiņiem noņemtas jāņogas, gabaliņos sagrieztu papriku, čili, cukuru un sāli, pārlej ananasu kompota šķidrumu un vāra, līdz paprika kļūst mīksta. 

Tad pievieno gabaliņos sagrieztus ananasus un vēl mazliet pavāra. 

Pēc tam masu sablendē un pilda pudelēs vai burciņās.

Jāizmanto ievārījuma cukurs, jo ar parasto mērce izdosies pārāk šķidra.

Čili.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Abonē LASI.LV gadam vai kādu no "Latvijas Mediju" periodiskajiem izdevumiem 2026. gadam, un laimē 1500 eiro vai Philips kafijas automātu. Loterijas atļaujas nr. 8744.

Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.

Ko tu saņemsi:

  • Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
  • Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
  • Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
  • Gata Šļūkas karikatūru
  • Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu