Izmēģini gardu konservētu bumbieru recepti ar citronu, vaniļu un kanēļa standziņu. Sīrupam var pievienot arī karstvīna garšvielu maisījumu.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 1 kg bumbieru
  • 1 citrons
  • 500 ml ūdens
  • 300 g cukura
  • 1 tējkarote vaniļas cukura
  • 1 kanēļa standziņa

Pagatavošana

Katliņā uzvāra sīrupu ar cukuru, uz pusēm pārgrieztu citronu, vaniļas cukuru un kanēļkoka mizu. 

Bumbierus nomizo, izņem serdi un sagriež 4 vai 6 daļās, liek sīrupā un vāra 6-8 minūtes, līdz bumbieri, pamazām kļūst it kā caurspīdīgi. 

Izņem citronu. Pilda rūpīgi izmazgātās burkās, aizvāko. Ja bumbierus paredzēts glabāt kopā ar citiem ziemas krājumiem, burciņas jāpasterizē.

Āboli un bumbieri.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.

Pieraksties un reizi nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.