Mazliet pacietības un būs gatavs salds gardums, ko likt uz kārā zoba pie kafijas tases.

Pagatavošana

  • Rozīnes, riekstus un sēkliņas – veikalā nopērkamas mix pakās vai pašu sajauktas – liek bļodā. Ja sastāvā ir veseli rieksti, tie iepriekš jāsadrupina.
  • Ja garšo, pievieno tējkaroti kakao vai kakao dzēriena pulvera. Samaisa.
  • Proporcijai uz apmēram 200 g sagatavotas masas pievieno 
    2 ēdamkarotes medus. Vēlams, lai tas ir mazliet sabiezējis. 
    Tikko ievākts vasaras medus var būt par šķidru – tā vajadzēs 
    mazāk. Masu kārtīgi samaisa, sadala pa valrieksta lieluma 
    bumbiņām (ja kompānijā ir bērni, gatavo mazākas bumbiņas vienam ērtam kumosiņam), katru atsevišķi ietin cepampapīrā un ievieto ledusskapī.