Kultūras ministrijas atklātajā konkursā par Latvijas ekspozīcijas koncepciju un īstenošanu 2024. gada Venēcijas biennāles 60. starptautiskajā mākslas izstādē piecu pieteikumu vidū žūrija izraudzījusies mākslinieces Amandas Ziemeles darba "Ak, diena, ak, nakts, tas ir tik brīnišķīgi dīvaini, un tāpēc kā svešinieks sveicini to" metu.

Latvijas paviljonu veidos kultūras projektu aģentūra "Indie" un poļu izcelsmes kurators Adams Budaks, mākslas biedrības "Kestner Gesellschaft" (Hanovere Vācija) direktors. "Tā ir Amandas Ziemeles no jauna definētā glezniecība kā krāšņa neregulāras ģeometrijas un organisku apjomu telpiska ekstravagance," vēstīts meta pieteikumā. 

Venēcijas biennāles 60. starptautiskā mākslas izstāde "Foreigners Everywhere" (kurators Adriano Pedrosa) norisināsies no 2024. gada 20. aprīļa līdz 24. novembrim. Latvija Venēcijas mākslas biennālē piedalās kopš 1999. gada.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.