Vitamīniem bagāts ēdiens, kas vienlīdz labi garšos gan pavasarī, gan karstā vasaras dienā.

Sastāvdaļas

  • 300 g garo gurķu
  • 2 gatavi avokado
  • 2 selerijas kāti
  • 1 baltais sīpols
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 15 g svaiga čili
  • 2 laimi
  • 15 g piparmētru
  • 20 g bazilika
  • 20 g kinzas
  • 300 ml bezpiedevu jogurta
  • 50 g brūnā cukura
  • sāls
  • olīveļļa

Pagatavošana

Gurķus nomizo, pārgriež, izņem sēkliņas un sakapā smalkāk. Sīpolu un ķiploka daiviņas nomizo, sasmalcina. Selerijas kātus sīki sagriež, čili sakapā. Piparmētru un bazilika lapiņas rupji sakapā, to pašu dara ar kinzu, sakapājot arī kātus. Avokado nomizo un sagriež. 

Visas sastāvdaļas (izņemot olīveļļu) liek blenderī, pielej jogurtu un sablendē līdz krēmīgai konsistencei. 

Atdzesē ledusskapī, pasniedzot pielej nedaudz olīveļļas.

Pasniedzot var uzbārstīt saulespuķu, redīsu, kāpostu vai citus dīgstus.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.